2015 m. lapkričio 24 d., antradienis

Pradedam irklenčių verslą Tenerifėje / 3 dalis. Popieriai.


Jau derėtų pradėti rašyti apie pirmuosius žingsnius ieškant klientų, bet imtis reklaminių darbų nepasirūpinus skalbimo milteliais, tualetiniu popieriumi, užsieniečio registracijos numeriu, šiukšlių maišais, kempinėlėmis ir bulvių skustuku - neteisinga praktika. Número de Identidad de Extranjero (NIE) prireiks, jei Tenerifėje ketinate imtis kokios nors veiklos. Gauti NIE nėra sunku, bet šis stilingas ritualas pareikalaus kiek dėmesio ir tolerancijos.

Jums prireiks: buto nuomos sutarties, paso, paso kopijos - šitą pasidarykite butinai, kad netektų tragikomišku turisto veidu lakstyti po apylinkes ieškant kur išsikepti kopiją, nes jei nespėsite, būsite pasiųsti mañana kryptimi. Dar reiktų popiergalio, įrodančio, kad banke sumokėjote už biurokratines paslaugas. Jei juo nepasirūpinote iš anksto, vistiek lakstysite tragikomišku veidu ieškodami artimiausio banko skyriaus (kaip nutiko man).

NIE prašomas policijos nuovadoje 8:30. Griežtai. Jei norite popierius susitvarkyti operatyviai, derėtų laukti lauke, eilėje prie pastato durų 7:30. Atvažiavus pirmą kartą pajutau deja vu galvodamas kur palikti mašiną – kažkada Barselonoje su kemperiu ratus sukome 1,5 val. Laisvūnas Cibas prieš išvažiuojant iš gimtinės mane užtikrino, kad palikus ne vietoje, ratus čia nutempinėja (kaip pas mus, civilizacijos aušroje).

Problemą išspręndžiau bravūriškai – ignoruodamas ženklus DAS AUTO palikau tarp policijos automobilių tiesiai prieš paradinį įėjimą su viltimi, kad ispanų policija jaus pagarbą varanokui iš Danijos. Ispanai manęs neapvylė. Tiesa, eidamas ieškoti banko suradau žvyruotą stovėjimo aikštelę ir automobilį perstačiau. Grįžau į nuovadą išdidžiai gniauždamas rankoje banko kvitą, bet policininkas man rėžė „numeriukų nebeliko – M.A.ñ.ANA!!!”. Įsivaizduokite, kaip pykau ant savęs kitą rytą, kai kartojant eilės ritualą iš naujo pamačiau, kad vakar Policijos tarnautoja į mano segtuvą vogčiom įmėtė prakeiktą numeriuką. 

1 dalis
2 dalis

www.sup-board.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą